Verfijnde smaken en dagverse producten

Brasserie De Zeezot

push_pinWalcheren
location_onWestkapelle

Brasserie De Zeezot

nature_people
location_onWestkapelle

Chef Sebastiaan Dekker en zijn aanstaande vrouw Linda Peene maken samen iets bijzonders van Brasserie De Zeezot in Westkapelle. Hun verhaal heeft veel weg van een romantisch sprookje.

Het begon allemaal tijdens hun studietijd toen zowel Sebastiaan als Linda een bijbaan had bij De Zeezot. Sebastiaan was dol op koken en belandde in de keuken terwijl de spontane Linda helemaal op haar plek was in de bediening. Het duurde niet lang voor de twee knappe collega’s inzagen dat ze meer gemeen met elkaar hadden dan De Zeezot. Ze werden verliefd maar de studies moesten worden afgemaakt en het serieuze leven stond op hen te wachten. Sebastiaan had financieel management gestudeerd aan de universiteit van Tilburg en Linda koos voor de studie personeel & arbeid. Hoewel ze beide een baan vonden in hun studierichting bleef De Zeezot in Westkapelle altijd trekken.

Wat een geluk dat hun vorige werkgever zag wat ze zelf nog niet zagen: ze zouden geknipt zijn om samen de nieuwe eigenaar van Brasserie De Zeezot te worden. Een bedrijfsplan schrijven en doorrekenen was voor Sebastiaan een peulenschil en zo kon het zijn dat ze op 1 april 2014 samen de deuren openden van hun nieuwe Brasserie De Zeezot. Sebastiaan volgde verschillende masterclasses. Verfijnde smaken en dagverse producten werden zijn dagelijkse passie. Vooral vis maar ook bijzondere vegan-gerechten vallen erg in de smaak bij hun gasten die vanuit een steeds grotere regio het restaurant weten te vinden.

Dat ze samen ook opgewassen zijn tegen een beetje tegenslag is wel gebleken. Tijdens de corona -periode zijn ze op social media erg actief geweest en hebben ze zelfs live-cooking geïntroduceerd bij hun vaste gasten om zo het verschil te kunnen maken. Gelukkig is deze tijd voorbij en is 2022 een prachtig seizoen geweest. Met inmiddels twee kleintjes en een bruiloft op komst ziet het leven er goed uit. Wat fijn voor ons dat deze mensen hun hart gevolgd hebben want daar kunnen wij ongegeneerd van meeproeven…

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

location_onZuidstraat 101, 4361 AH

Meer opvallen?

Word Friend van de site!