Verfijnde smaken en verse vis

Buutengaets

  1. Home
  2. water
  3. Tholen
  4. water
  5. Buutengaets
push_pinTholen
location_onSint-Annaland

Buutengaets

  1. Home
  2. water
  3. Tholen
  4. water
  5. Buutengaets
nature_people
location_onSint-Annaland

Als je aankomt bij Buutengaets valt direct op wat een toplocatie dit is. Niet onder de indruk zijn is gewoonweg geen optie. Het restaurant straalt luxe en een mediteraanse sfeer uit. Als de charismatische chefkok Bert Coelers even het restaurant in komt merken we direct dat er veel vaste gasten aanwezig zijn die allemaal even zijn aandacht vragen. Voor iedereen heeft hij een vriendelijk woord en slaat geen tafel over.

Door het eetcafé van zijn vader is Bert letterlijk opgegroeid in de horeca. En als dan het bloed uiteindelijk de zelfde kant op stroomt is het ontzettend fijn dat hij het vak mocht leren op de befaamde koksschool Zomerhof. Met zijn grote liefde Gina stapt hij later niet alleen in het huwelijksbootje maar stappen ze in 1980 ook op een schip in de jachthaven van Sint Annaland. Ze gaan het uitbaten als restaurant en zijn tevens clubhuis voor de watersportvereniging. Jaren lang werken ze op het zoute Zeeuwse water en inspireerde ze elkaar. En als je dan steeds beter gaat koken, steeds meer mensen je weten te vinden en bruist van ambitie dan wordt het toch een keer tijd om voet aan wal te zetten om nog grotere dromen na te jagen.

In 1994 is het zo ver en nemen ze het huidige restaurant op de dijk in gebruik. Gina heeft ondertussen alle opleidingen gedaan om een fantastische gastvrouw te zijn. Samen leggen ze de lat steeds hoger en raken ze bekend in de weide omtrek. Gasten komen niet alleen voor het prachtige uitzicht maar zeker ook voor de verfijnde smaken en natuurlijk de verse vis uit de Oosterschelde die Bert nog net niet zelf binnen hengelt. Of het dan nu misschien tijd wordt voor een pensioenbootje? Dochter Kim heeft alle talenten geërfd maar van overname is (nog) geen sprake. Wie weet wat het tij brengt maar voorlopig blijft Bert koken want dat is nog steeds het allerliefste wat hij doet…

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

location_onHavenweg 12, 4697 RL

Meer opvallen?

Word Friend van de site!