De bronervaring maakt dat elke delicatesse nog intenser smaakt

Friend of EZ

De Oesterij

  1. Home
  2. water
  3. Zuid-Beveland
  4. water
  5. De Oesterij
push_pinZuid-Beveland
location_onYerseke
Friend of EZ

De Oesterij

  1. Home
  2. water
  3. Zuid-Beveland
  4. water
  5. De Oesterij
nature_people
location_onYerseke

Één markante familie, 2 kweekspecialiteiten en 3 broers die samen de 4e generatie vormen. Het zouden de ingrediënten kunnen zijn van een goed boek. In werkelijkheid schrijven Jean, Jurrie en Gerrie samen hun hoofdstukken in de familiebijbel. Deze is al zeker 100 jaar oud en als je de mannen hoort praten dan hebben ze ideeën genoeg voor nog eens 100 jaar.

Sinds 2000 hebben de broers het roer van het familiebedrijf overgenomen. Niet vanzelfsprekend omdat ze eerst in andere beroepen of bedrijven hun kennis en wereldbeeld hebben verruimd. Maar de roep van de Oosterschelde was te sterk. Het bracht de broers terug op hun honk en elk vanuit hun eigen specialisme pakte ze de handschoen op.

Gerrie richtte zich op de mosselkweek, Jean (1e foto) op de oesters en de commerciële activiteiten en Jurrie op financiën en de export. Jong, ambitieus maar toch al gepokt en gemazeld wisten zij het familiebedrijf naar een nieuwe hoogte te tillen. Het grote publiek kennis laten maken met hun prachtige exclusieve product werd de missie. En dus kwam er een informatiecentrum, eigenlijk een opluchtmuseum. Maar ook een proeflokaal en zelfs een winkel.

In 2019 is Jean uitgeroepen tot de meest markante ondernemer van Zeeland. Dik verdiend want wij weten inmiddels dat hij door collega’s alom gerespecteerd en geprezen wordt. Maar ook de sterrenchefs in binnen- en buitenland weten de Oesterij inmiddels te vinden. Met het merk Dutch Imperial veroveren ze de wereld waardoor je Zeeuwse oesters zelfs in Dubai, Singapore en Hongkong kunt eten.

Het proeflokaal is een heerlijk restaurant om te lunchen of te borrelen. Het gaat hier om de bronbeleving. Dicht bij de bron smaakt de delicatesse immers nog intenser. En verser kunt u de oesters, mosselen of kreeften niet krijgen. We kunnen u verzekeren dat eten bij de oesterij indruk maakt. Iedereen is welkom om te proeven en daarom wordt er niet gewerkt met reserveringen. Op één van de picknickbanken kunt u genieten van gestoomde, rauwe of gegratineerd schelp- en schaaldieren. Ze worden geserveerd met soep, brood en de lekkerste wijnen. Dagelijks van 10:00-18:00 uur bent u welkom om de wereld van de oesters te betreden.

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

location_onHavendijk 12, 4401 NS

Meer opvallen?

Word Friend van de site!