Pancakes & bubbles

Pannekoekenmolen De Graanhalm

push_pinSchouwen-Duiveland
location_onBurgh-Haamstede

Pannekoekenmolen De Graanhalm

nature_people
location_onBurgh-Haamstede

Pancakes & Bubbles! Het kan in Burgh-Haamstede! Wat in 1978 begon als een traditionele onderneming is inmiddels uitgegroeid tot een heuse pannekoeken-hotspot. Aan het roer staat Marius Landegent en zijn vrouw Kiki. Nadat de ouders van Marius het restaurant in 2020 officieel hebben overgedragen zijn er veel huisgemaakte producten bij gekomen en is het allang niet meer een feestje voor alleen kinderen.

Geen toeval want Marius heeft een culinaire achtergrond. In België deed hij de hogere hotelschool en liep vervolgens stage bij prestigieuze restaurants. Daarna heeft hij gewerkt als chefkok bij een 5 sterren resort in Amerika. Hierdoor heeft hij zelfs eens mogen koken voor Dick Cheney (vicepresident van de Verenigde Staten 2001-2009). Glimlachend blikt hij terug op een tijd die hem ongelooflijk veel leerde en inspireerde. Maar zo ver weg van huis leer je ook je roots te waarderen. Schouwen-Duivenland is hij misschien wel meer dan ooit gaan waarderen. Net als de lokale producten en het eeuwenoude ambacht van molenaar. Met een rugzak vol opgedane kennis en ervaring keerde hij terug naar het familiebedrijf Pannekoekenmolen De Graanhalm.

Zelf bier brouwen, jam’s maken maar ook ijs, advocaat, snoep, likeur en limonades. Het is maar een greep uit het grote assortiment van zelf gemaakte producten waar Marius inmiddels z’n hand niet meer voor om draait. Alle producten worden verkocht in de pittoreske souvenirwinkel. Deze is gelegen in de prachtige koren- en zaagmolen uit 1847. Hier wordt de Zeeuwse Vlegeltarwe tot meel gemalen voor de pannenkoeken die dagelijks geserveerd worden. Een prachtig zicht om de molen in bedrijf te zien! De familie Landegent heeft zelfs de ambitie om met de traditionele molen zelf stroom te genereren. “Zo veel mogelijk vers en zo groen als mogelijk ondernemen” is het motto. Want duurzaam ondernemen doen ze hier al jaren. Niet voor niets vind je stroop op tafel in glazen schenkflessen. Een monnikenwerkje om elke dag schoon te maken maar het scheelt een enorme berg afval, weet Marius.

Natuurlijk heeft deze pannekoekenmolen een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Je hoeft maar naar de speeltuin naast de molen te kijken en je weet dat kinderen heel blij worden van deze plek. Wat minder voor de hand ligt is dat hier ook een terras ligt in de luwte van de speelzone. Hier kunnen volwassenen genieten van iets meer rust en zelfs een glaasje champagne of ZZeeuwse ZZagria bestellen. Marius vertelt enthousiast dat zijn gasten dit kunnen waarderen en daardoor is er inmiddels een breder publiek dat zich thuis voelt bij Pannekoekenmolen De Graanhalm. En dat dat soms wachtrijen oplevert is lastig te voorkomen want reserveren hoeft hier niet. Marius en Kiki zetten zich met hun team 7 dagen per week (12:00-20:00 uur) vol passie in om waar te maken dat zij de allerbeste pannenkoeken van Zeeland bakken.

Al met al een bijzonder restaurant met bijzondere ondernemers die absoluut hun plekje bij Exclusief Zeeland verdienen in de lijst van meest bijzondere horeca van Zeeland!

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

location_onBurghseweg 53 Burgh-Haamstede

Meer opvallen?

Word Friend van de site!