Biologische groente en fruit bij het Oogstuuntje maar er is meer in de straat...

Biologisch Oogstuuntje, bloemenpluktuin, geitenboerderij en kersen- en perenverkoop

push_pinTholen
sunnyBinnen
nature_peoplerustgevend
location_onPoortvliet

Biologisch Oogstuuntje, bloemenpluktuin, geitenboerderij en kersen- en perenverkoop

push_pinTholen
personIedereen
nature_peoplerustgevend
location_onPoortvliet

Jonge ondernemers Jaël van Brakel en Abigail Smits hebben idealen en zijn gestart met het Oogstuuntje in Poortvliet. Meer dan 30 gewassen worden hier biologisch verbouwd voor eilanders en toeristen die hier hun groenten en fruit zelf kunnen oogsten. Bezoekers maken hier kennis met bekende gewassen als snoeptomaatjes en frambozen maar ook met onbekendere varianten zoals ocra en tomatillo.

Dat biologisch telen beslist niet makkelijk is wist Jaël allang want zijn vader Gert van Brakel teelt al jaren biologische groenten in zijn glastuinbedrijf in Sint Annaland. Jaël heeft zijn groene vingers dus niet van een vreemde. Voor Abigail was het avontuur zo mogelijk nog groter. Zij komt namelijk uit Breda en studeerde toerisme toen ze Jaël leerde kennen. Toch heeft ze besloten haar hart te volgen door te verhuizen naar het Eiland Tholen: samen verder en dichter bij de natuur. De taken zijn inmiddels aardig verdeeld. Jaël houdt zich vooral bezig met de teelt en Abigail runt het Oogstuuntje.

We hopen dat veel mensen het initiatief waarderen en regelmatig een bezoekje zullen brengen aan het Oogstuuntje. Geopend op woensdag en zaterdag van 9:00 – 14:30 uur. Voor we weg gaan wijst Abigail ons er op dat ze ook hele leuke buren heeft die ook zeer de moeite waard zijn met hun boerderijproducten. We nemen natuurlijk gelijk de proef om de som:

Als eerste belanden we op nummer 2A bij Bloemen-Pluktuin De Rand. Mattie Heijboer zorgt met veel liefde en toewijding voor een groot assortiment prachtige bloemen. In de zomerperiode is de pluktuin open van woensdag tot en met zaterdag van 13:30 – 17:00 uur.

Aan het eind van de weg op nummer 8 zit Geitenkaasboerderij De Klaverrand. Ze verkopen hier verse producten van hun geiten. Denk aan kaas, melk, feta, kefir en kwark. De Klaverrand is geopend op vrijdag van 13:00-17:00 uur en op zaterdag van 9:00 – 12:30 uur.

Als je aan het eind linksaf gaat en vervolgens rechts bij de Veerhoeksedijk dan kom je uit bij Alkema Fruit op de Veerhoekseweg nummer 6 in Sint Maartensdijk. Behalve op zondag kun je hier dagelijks terecht van 8:30-17:00 uur voor kersen, appels, peren en pruimen. Niks lekkerder dan Zeeuws fruit 😉

Reserveren

Faciliteiten

Sanitair

wcJa

Eetgelegenheid

restaurantNee

Parkeergelegenheid

local_parkingJa

WiFi

wifi

Vakantie-accommodaties

Voor alle accommodaties verwijzen we u door naar onze accommodatiepagina.

Reserveren

location_onRandweg 3
account_balance_walletentree gratis

Locatie

Meer opvallen?

Word Friend van de site!