Het wereldwonder van Zeeland...

Deltaparkt Neeltje Jans

push_pinNoord-Beveland, Schouwen-Duiveland
sunnyBinnen en buiten
nature_peopleAvontuurlijk
location_onVrouwenpolder

Deltaparkt Neeltje Jans

push_pinNoord-Beveland, Schouwen-Duiveland
personIedereen
nature_peopleAvontuurlijk
location_onVrouwenpolder

Een groot gedeelte van Nederland ligt onder de zeespiegel. Voor buitenlanders is het vaak maar moeilijk te bevatten dat wij hier met z’n allen willen wonen. Niet zo gek want in het verleden is het vaak mis gegaan met als dieptepunt natuurlijk de watersnoodramp van 1953. Deze ramp was doorslaggevend om een startsein te geven voor het Deltaplan en daarmee onze kustlijn met bijna 700 km te verkorten. Dit plan omvat een verdedigingssysteem om Nederland te beschermen tegen hoogwater van zee. Er is tientallen jaren gewerkt aan de Deltawerken maar na oplevering van de Oosterscheldekering in 1986 is het project compleet verklaard. Tot op de dag van vandaag is er nog steeds veel internationale aandacht voor dit ingenieuze verdedigingswerk. De Deltawerken zijn zelfs door de American Society of Civil Engineers tot één van de zeven moderne wereldwonderen verklaard!

Bij Neeltje Jans valt er veel te leren over de Deltawerken maar er is meer… Het is een familiepark met oa. water- & funattracties, zeeleeuwen- en zeehondenvoorstellingen, rondvaarten, speeltuinen, walvisexpo en er bestaat zelfs de mogelijkheid om met haaien te zwemmen.

Het park is van april tot november dagelijks geopend van 10:00-17:00 uur. Prijsindicatie: €27,- pp voor volwassenen en €17,- voor kinderen (incl. rondvaart en parkeerticket). Voor meer informatie: www.neeltjejans.nl

Reserveren

Faciliteiten

Sanitair

wcJa

Eetgelegenheid

restaurantJa

Parkeergelegenheid

local_parkingJa

WiFi

wifiNee

Vakantie-accommodaties

Voor alle accommodaties verwijzen we u door naar onze accommodatiepagina.

Reserveren

location_onFaelweg 5 Vrouwenpolder
account_balance_walletVanaf €17,- pkind

Locatie

Meer opvallen?

Word Friend van de site!