Wat een leuke tussenstop...

Oranjekamer en Wegwijs Lokaal

push_pinTholen
sunnyBinnen
nature_peoplerustgevend
location_onSint-Maartensdijk

Oranjekamer en Wegwijs Lokaal

push_pinTholen
personIedereen
nature_peoplerustgevend
location_onSint-Maartensdijk

Wist je dat er in de 14e eeuw een groot kasteel in Sint Maartensdijk heeft gestaan? Het was Frank van Borselen die het liet bouwen. Hij trouwde later met de Hollandse gravin en powervrouw Jacoba van Beieren. In het kasteel was een echte ridderzaal maar ook een voorburcht met bakkerij, brouwerij en natuurlijk een hoofdpoort. Op het buitenterrein bevond zich zelfs een stoeterij waar ook paarden werden gefokt. Erfgename Anna van Egmond trouwt in 1549 met Willem van Oranje en daarmee komen de bezittingen in handen van de Oranjes.  Tot op de dag van vandaag is koning Willem-Alexander Heer van Sint-Maartensdijk.

In de winkel Wegwijs Lokaal, van Roland van Tilborg, is heel toepasselijk sinds koningsdag 2023 de Oranjekamer geopend. Vrijwilligers Joost en Olga Molegraaf hebben met veel toewijding gezorgd voor een prachtige collectie. Er is in de Oranjekamer zelfs een originele geldkist te bewonderen. Deze is bijzonder door zijn ingewikkelde sluitmechanisme. De Oranjekamer is niet alleen een eerbetoon aan de Oranjes maar laat bijvoorbeeld ook beelden zien van Sint Maartensdijk in tijden van de watersnood.

De winkel Wegwijs Lokaal is een feestje voor iedereen die dol is op Zeeland. Je vindt er tal van producten die leuk zijn om zelf te gebruiken maar misschien nog wel leuker om cadeau te geven. Wat een goede combinatie en zeker een aanrader voor een tussenstop!

Reserveren

Faciliteiten

Sanitair

wcJa

Eetgelegenheid

restaurantJa

Parkeergelegenheid

local_parkingJa

WiFi

wifiNee

Vakantie-accommodaties

Voor alle accommodaties verwijzen we u door naar onze accommodatiepagina.

Reserveren

location_onKaaistraat 11 Sint-Maartensdijk
account_balance_walletGratis

Locatie

Meer opvallen?

Word Friend van de site!