De beste Sushi van Zeeland

De Zeeuwse Schatkamer

push_pinSchouwen-Duiveland
location_onZierikzee

De Zeeuwse Schatkamer

nature_people
location_onZierikzee

Op één van de mooiste plekjes in Zierikzee is De Zeeuwse Schatkamer gevestigd. Hans en Tanya runnen hier met veel passie hun sushi-restaurant.

Jaren hebben ze samen de wereld over gevlogen en steeds vonden ze nieuwe, geuren, kleuren en smaken. Zelfs in de jaren tachtig toen Sushi nog maar langzaam bekend werd onder het grote publiek waren Hans en Tanya al liefhebbers. Waar ze ter wereld ook kwamen, ze gingen altijd op zoek naar een restaurant met Sushi op de kaart.

Hoewel Hans zijn koksopleiding heeft voltooid vond hij veel voldoening in het slagersvak en ook daarna heeft elke stap in zijn carrière in het teken van hoogwaardige voeding gestaan. Tanya begon haar carrière als fysiotherapeut maar ze moest uiteindelijk concluderen dat het hoogste segment van de horeca haar meer plezier en voldoening gaf.

Als twee mensen gepassioneerd zijn over lekker en hoogwaardig eten en bovendien aanvullende kwaliteiten hebben dan wordt het steeds logischer om de krachten te bundelen. Samen met hun andere wens om hun twee kinderen groot te brengen in een meer landelijke omgeving werd het tijd voor een goed plan. En dat goede plan kwam er. Niet lang daarna werden ze op slag verliefd op een heel bijzonder plekje aan de haven van Zierikzee . Het leidde tot de opening van De Zeeuwse Schatkamer. Wat een toepasselijke naam voor alle ideeën, dromen en kansen die hier de ruimte zouden kunnen krijgen.

Het begon met een winkel in kookgerei en workshops in het maken van Sushi. Maar ook was er ruimte voor het boeken van een high tea of een schilderworkshop. Tanya is hierin het creatieve brein die graag in concepten denkt. Hans zorgt op zijn beurt voor de zakelijke invulling.

Alles klopte en alles liep volgens plan maar toen… kwam corona… Alle ideeën en concepten moesten opnieuw tegen het licht worden gehouden en getoetst worden aan regelgeving die niemand ooit voor mogelijk had gehouden. Na de nodige brainstormsessies en kopzorgen over doorlopende kosten kwam er een nieuw concept: Take Away Sushi! Vrijwel direct een daverend succes. En dus werden in de haven van Zierikzee alle zeilen bij gezet om een menukaart samen te stellen en personeel op te leiden zodat ze de vraag een beetje konden bijhouden.

Gelukkig lijkt Corona inmiddels weer heel ver weg. Daarmee zijn de workshops weer terug en is er ruimte gemaakt voor het sushi-restaurant. Maar Sushi Take Away is gebleven en bezorgt nog steeds in heel Schouwen-Duiveland. Daar maken ze heel veel mensen blij mee want de Sushi van De Zeeuwse Schatkamer is inmiddels uitgeroepen tot de beste Sushi van Zeeland.

Mocht je denken dat hiermee het definitieve concept is vast gesteld dan zit je er toch naast. Creativiteit moet stromen en dat hoort bovenal bij de De Zeeuwse Schatkamer. Want daar op dat mooie plekje op de kop van de haven staat het water nooit stil en waait er altijd een andere wind die nieuwe ideeën brengt. Zo kan het zijn dat je nu ook bij De Zeeuwse Schatkamer terecht kunt voor hoogwaardige thee en prachtig sushi servies. Ons advies is om De Zeeuwse Schatkamer te gaan proeven en haar te blijven volgen want uit betrouwbare bron hebben we vernomen dat er een schip met de beste chocolade onderweg is naar de haven van Zierikzee…

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

location_onNieuwe Haven 3

Meer opvallen?

Word Friend van de site!