Je kijkt je ogen uit...

Sailor’s Inn

push_pinSchouwen-Duiveland
location_onBruinisse

Sailor’s Inn

nature_people
location_onBruinisse

De allermooiste en modernste jachthaven van Nederland! Het is nogal een claim maar aan wie je het ook vraagt in Bruinisse, ze weten het daar allemaal zeker: hun jachthaven is the place to be.

Als we gaan kijken valt direct de omvang van het terrein op. 1000 luxe ligplaatsen blijken er achter alle slagbomen en hoge hekken verstopt. Misschien is het daarom voor veel mensen een goed bewaard geheim. Vanaf de straat en zelfs vanaf de dijk is niet te zien hoe mooi het havenpark is aangelegd. Winkels, gratis WIFI, een kinderspeelplaats met zwembad, zeilschool, yachtmakelaar, keurig sanitair en bovenal restaurant Sailor’s Inn met een terras dat je doet denken aan Zuid-Frankrijk.

Het restaurant oogt nieuw en modern en we zijn natuurlijk heel benieuwd welke ondernemer op deze prachtige plek is neergestreken. Na een heerlijke lunch maken we kennis met Marco en Iris Verspeten. Het jonge echtpaar uit Bruinisse maakt samen even tijd om ons te woord te staan. Het blijkt dat de Sailor’s Inn al jaren bestaat en zelfs voor de modernisatie van het haventerrein een begrip was. De ouders van Iris hebben in 2002 de sprong naar het ondernemerschap gewaagd. Ze hadden toen slechts 12 tafels en een serre waarmee ze de kost moesten verdienen. Iris is met de Sailor’s Inn opgegroeid en in weekenden en vakanties was ze er om haar ouders in het restaurant te helpen.

Het was bijna vanzelfsprekend dat Iris een horeca-opleiding zou volgen. En het is maar goed dat ze dat gedaan heeft want tijdens één van haar stages bij restaurant De Hooge Heerlijkheid in Middelharnis ontmoette ze haar grote liefde Marco. Hij was op dat moment souschef. De Hooge Heerlijkheid stond in de regio bekend als één van de beste restaurants. En dat had ongetwijfeld te maken met de Michelin-notering die aan de naam de Hooge Heerlijkheid kleefde. Naarmate de relatie van Marco en Iris groeide groeide ook hun droom om samen een horecabedrijf te runnen.

De modernisatie van de haven nam kansen met zich mee om ook de Sailor’s Inn te moderniseren en te vergroten. Er kwam in 2010 een gloednieuw pand waarmee het aantal tafels verviervoudigde. Twee jaar later namen Marco en Iris het stokje officieel over. Maar het stel vertrouwt ons toe dat ze het kunstje niet zonder de ouders van Iris zouden kunnen klaren. Het zijn namelijk niet alleen ervaren horeca ondernemers waar ze altijd voor raad terecht kunnen maar het zijn vooral ook lieve en betrokken grootouders voor hun kinderen Nyah en Myke.

Stil zitten kan Iris maar moeilijk en ze heeft het tempo er flink in zitten als ze ’s ochtends het hele terras nog in haar eentje beloopt. Als gasten terug komen is de kans groot dat zij nog precies weet wat ze de laatste keer gegeten en gedronken hebben. Het terras is prachtig en vanaf alle kanten heb je uitzicht op een indrukwekkende collectie zeil- en motorjachten die de haven in- en uitvaren. Een animerend schouwspel dat je er gratis bij krijgt.

Marco vind je voornamelijk in de keuken. Schaal- & schelpdieren zijn zijn favoriet. Hij houdt van de pure Zeeuwse smaken maar vindt het heerlijk om zijn creativiteit er op los te laten . Zijn Indonesische roots zie je subtiel terug op de menukaart, zo vind je er gerechten met Aziatische invloeden. Zeeuws maar dan net even anders. Bestel gerust Fruit de Mer want de kans is groot dat je er voor terug komt. Maar ook vleesgerechten staan hier op de kaart dus voor elk wat wils.

80% van de klanten bij Sailor’s Inn hebben een boot maar met een beetje meer bekendheid zal daar vast verandering in komen… Reserveren kun je het beste doen door een mailtje te sturen naar info@sailorsinn.nl

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

Meer opvallen?

Word Friend van de site!