Wat een uitzicht...

Friend of EZ

Brasserie de Zeester

push_pinTholen
location_onScherpenisse
Friend of EZ

Brasserie de Zeester

nature_people
location_onScherpenisse

De slag om De Zeester

Als eigenaresse Jenny (links op de foto) een boek zou schrijven zou het goed de “De slag om de zeester” kunnen heten. Bij de afdeling Horecahelden zou u het in de boekwinkel kunnen vinden. Het zou een echt eilandverhaal worden want het begon allemaal in Poortvliet op het eiland Tholen. In 1994 namen Hans en Jenny Goudzwaard het cafetaria en café ’t Centrum over. 25 jaar voorzagen ze het dorp van friet en waren ze met hun druk bezochte café een belangrijke uitgaansgelegenheid. 2 jongens opvoeden en twee zaken runnen viel lang niet altijd mee maar samen hebben ze het gered. Je zou denken dat het dan een goed moment is om met pensioen te gaan en een kaartje te kopen voor de eerste de beste cruiseboot.

Een parel aan het water

Het liep anders. Ze lieten hun oog vallen op één van de mooiste plekjes van het eiland. Op de Gorishoek stond namelijk restaurant De Zeester. Jammerlijk detail was de slechte reputatie van het restaurant. Na verschillende wissels van eigenaar was ook het pand verder in verval geraakt. Omdat de locatie prachtig was en een investeerder binnen 2 jaar een nieuwbouwpand zou realiseren zijn Hans en Jenny er in 2011 ingestapt. Maar de aannemer ging failliet en de kosten liepen op want echt alles ging kapot of was aan vervanging toe. “Waar zijn we aan begonnen?” zullen ze vaak hebben gedacht.

Tegenslag na tegenslag

Ondertussen was zoon Maikel (rechts op de foto) en zijn vriendin Iris al veel aan het helpen om er het beste van te maken. Gelukkig was Maikel ondernemend genoeg om zelf een evenementenbureau te beginnen want niemand kon toen nog vermoeden dat ze 10 jaar moesten wachten voordat aannemer De Nijs/ Soffers in het gat sprong. Na de nodige voorbereidingen gingen ze uiteindelijk in oktober 2021 open. Inmiddels zit Maikel in het bedrijf en werkt hij samen met zijn ouders aan hun gezamenlijke droom. Een ieder die het nieuwe restaurant voor het eerst zag kwam superlatieven te kort, wat modern en wat sfeervol! De enorme corona-wachttijd was goed besteed want over alle details is zo goed nagedacht. Prachtig, maar hemeltje lief, wat een timing…

Eind goed al goed

De reputatie van de Zeester was inmiddels dik voor elkaar maar corona had zich ondertussen van zijn slechtste kant laten zien en werkelijk alles zat op slot. Dus opnieuw gierden de kosten de pan uit en was het maar de vraag wanneer ze eindelijk konden gaan knallen. Wat ontzettend fijn dat dit bizarre verhaal in 2022 eindigt met een geweldig horecaseizoen en een sprookjeshuwelijk voor Maikel en Iris. En dat je er nu heerlijk kunt eten en een geweldig uitzicht hebt moet je zelf maar komen ontdekken…

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

location_onGorishoeksedijk 35, 4694 PJ

Meer opvallen?

Word Friend van de site!