Gezelligheid, lekker eten en een prachtig uitzicht...

Het Koggedek

push_pinTholen
location_onTholen

Het Koggedek

nature_people
location_onTholen

Groot geworden op het eiland

Een positieve vrouw met passie voor (gast)vrijheid! Treffender kunnen we Debbie Smits niet beschrijven. Sinds april 2024 is ze de uitbaatster van Het Koggedek in Tholen. Restaurant en clubhuis van de havenvereniging. Debbie is groot gebracht op het eiland Tholen en ontwikkelede als vanzelfsprekend haar liefde voor het eiland. Maar van Debbie mocht het best iets bruisender en dus zocht ze de plekken op waar mensen samen kwamen en gezelligheid de boventoon voerde. Werken in de horeca was haar op het lijf geschreven. Ze leerde het horecavak bij verschillende restaurants en wist dat ze haar passie gevonden had. Maar toch was er altijd een fluisterend stemmetje in haar hoofd dat haar vertelde dat er nog een hele wereld achter de brug op haar lag te wachten .

Oost West Tholen Best

Toen het stemmetje uiteindelijk niet meer fluisterde maar luid schreeuwde en smeekte om de brug over te gaan was het tijd. Het meisje uit Stavenisse boekte op negentienjarige leeftijd haar eerste vliegticket. Op de bonnefooi vloog ze naar Kreta het avontuur tegemoet. Aan een zonnige boulevard vond ze niet veel later haar eerste buitenlandse werkgever . Daarna volgde nog vele reizen, prachtige plekken en leuke werkgevers. Door de jaren heen bleef ze gastvrouw maar werd ze ook kitesurfster, zeilmaakster, vertegenwoordigster en scheepsmaatje. Aan het begin van de coronaperiode kwam ze zelfs in haar uppie vast te zitten in Marokko. Maar in welke uithoek Debbie zich ook bevond, er stak op enig moment altijd wel een stevige thuiswind op die haar terug naar Tholen voerde.

Altijd water in de buurt

Dat Debbie in 2024 haar anker uitgooide om Het Koggedek in Tholen te gaan exploiteren is voor zo’n vrije vogel natuurlijk best bijzonder. Ze geeft aan dat haar partner Jasper de Jong daarbij een enorme steun is. Hij is dan ook vaak te vinden bij Het Koggedek. Misschien niet geheel toevallig blijkt Jasper een grote passie voor water te hebben. Samen zeilden ze ook al eens mee met een overtocht van de Canarische eilanden naar de Caribbean. Een fantastisch gelegenheid om elkaar goed te leren kennen en op elkaar ingespeeld te raken. Jasper is in Tholen ook geen onbekende, zo vaart hij met regelmaat als stuurman op het schip “De stoere Eenvoud” die in de haven van Tholen ligt.

Afwisselende menukaart

Samen met Ingrid Knook stelt Debbie het menu samen. Ingrid is een zeer ervaren kok en de dames kennen elkaar al jaren. Het vertrouwen in elkaar en de zin in een nieuw culinair avontuur maakte dat Ingrid bij Debbie aan boord is gestapt. Creativiteit, eenvoud en passie wisselen elkaar op de menukaart af. Zo kan je voor de lunch traditionele kalfskroketten bestellen maar ook zeewierkroketten en shakshuka. En als  hoofdgerecht kun je bijvoorbeeld kiezen voor een varkensoester met parmaham en truffelsaus maar ook voor een Spaanse visstoof. Lekker niet saai!

Kunst en mooie verhalen

Inmiddels weten schippers, eilanders en toeristen Het Koggedek goed te vinden. Iedereen is er welkom maar Jan Geuze zal altijd eregast blijven. Hij is een graag geziene Tholenaar die zich al jaren stamgast van Het Koggedek mag noemen. De verrassing was voor hem bijzonder groot toen Debbie in het restaurant de muurschildering van zijn evenbeeld onthulde. Kunstenares Juliette Moerland vereeuwigde hem op prachtige wijze dus vraag bij een bezoek aan Het Koggedek zeker even waar je dit kunstwerk kunt bewonderen. Voor meer mooie verhalen kun je op een rustig moment altijd bij Debbie terecht, ze rekent er niks voor 😉

Reserveren

Meer restaurants

Voor alle restaurants verwijzen we u door naar de overzichtspagina.

Reserveren

Locatie

location_onContre Escarpe 15

Meer opvallen?

Word Friend van de site!